7 JENIS PINTU | D'MARAS Development

7 JENIS PINTU

JENIS JENIS PINTU DAN KEGUNAANNYA

 

Hmm.. ada berapa jenis pintu ye ? Adakah semua sama je kegunaanya ? Mana satu yang sesuai untuk digunakan sebagai pintu rumah kita ?

1. ? Flush Door ▪️Sesuai digunakan untuk pintu bilik. ▪️Design sangat simple dan lebih murah berbanding pintu yang lain.

2. ? Panel Door ▪️Sangat sesuai untuk digunakan sama ada pintu rumah mahupun pintu bilik. ▪️Design lebih menarik dan kelihatan moden.

3. ? Sliding Door ▪️Cara membukanya adalah dengan menggeserkan ke kiri dan ke kanan. ▪️Pintu ini kebiasaannya diperbuat daripada kaca dan kayu.

4. ? French Door ▪️Design pintu yang mempunyai banyak cermin. ▪️Rumah akan nampak lebih mewah dan bergaya.

5. ? Louvered Door ▪️Sama seperti pintu panel tetapi pada bahagian panel digantikan dengan ram yang tidak boleh laras. ▪️Sangat sesuai untuk pintu stor, bengkel dan dapur.

6. ? Pintu Kayu Beroti ▪️Diperbuat daripada papan beroti yang bertanggam lidah dan lurah. ▪️Digunakan untuk pintu stor, pagar, bengkel dan sebagainya.

7. ? Revolving Door ▪️Terdiri daripada tiga atau empat pintu yang berputar sekitar paksi menegak. ▪️Dapat menghalang peningkatan suhu untuk sesuatu bangunan.

Pintu merupakan faktor penting dalam sesebuah rumah. Oleh itu anda harus memilih dengan bijak dan jangan lupa untuk lengkapkan pintu tersebut dengan ciri ciri keselamatan supaya kita dapat terhindar daripada kes rompakan.

Pihak D’Maras Development juga menyediakan PINTU SECURITY DOOR secara PERCUMA bagi sesiapa yang ingin membina rumah bersama kami.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.*

 

SEMOGA BERMANFAAT

 

D’Maras Development (M) Sdn Bhd

Kontraktor Bina Rumah Idaman Anda

Since 2007

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Whatsapp Team D' MARAS